Fire fine (bøker)

En stund siden jeg har gjort dette nå, men her kommer fire bokanbefalinger på en sen Lørdag/tidlig Søndag!

1. Tilstrekkelig vakkert (Synne Sun Løes)
Johanne er dømt til og dø, og Jenny er dømt til å leve. De to sender brev med hverandre og forteller om hverdagen sin og livene sine. Dette er egentlig en ungdomsbok, men jeg føler det er en bok hvem som helst kan lese og like. Kanskje den eneste boken som virkelig har fått meg til å strigråte mye. Veldig sterk, emosjonell, intens. Kan og bør leses på en kveld. En helt fantastisk fin bok.

2. House of Leaves (Mark Z. Danielewski)
Jeg har hatt tre virkelig store litteraturopplevelser så langt i mitt (relativt korte) liv. Den første var A Clockwork Orange. Den andre Kafka on the Shore. Og den tredje er House of Leaves. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive denne boken kort og godt. La oss si at det er en historie om en familie som flytter inn i et hus. Huset viser seg å være større på innsiden enn på utsiden. Det virker ganske enkelt - men det er det ikke. Det er en vanskelig bok. En tung bok. Det går ikke lett. Men det er verdt det. Du må bare stole på meg.

3. Alle forteller meg hvor bra jeg er i tilfelle jeg blir det og Aaliyah (Audun Mortensen)
Wow, her kom det to anbefalinger på ett punkt. Jeg klarte rett og slett ikke velge. Audun Mortensen er norsk, ganske ny på forfatterområdet og helt fantastisk. Bøkene er diktsamlinger og overraskende moderne. Begge kan leses i løpet av en busstur eller en skoletime. Mortensen sier selv at han skriver for "eksistensielt forvirrede hipstere, deprimerte kjønnsforskere, tenåringer, frilansjournalister, ensomme studenter og livsglade småbarnsforeldre." Og faller vi ikke alle inn i minst to av disse kategoriene?

4. Ingenting (Janne Teller)
Pierre Anthon bestemmer seg for å slutte på skolen fordi det ikke er noen vits i å gjøre noe når det ikke betyr noe uansett. "Alt er likegyldig, alt er et stort skuespill, og snart er alle døde og glemt og ingenting." Klassekameratene bestemmer seg for å overbevise Pierre Anthon om at det finnes ting som betyr noe og lager en 'haug av betydning.' Denne boken er også på nivået ungdom - men den er merkelig filosofisk og til tider nesten uhyggelig. Veldig rar, svært tankevekkende og rett og slett en bra bok.

Fin blogg! :)

Har en spørsmålsrunde pågående, har du noen? <3 BTW: Antall spm = antall kommentarer på bloggen din ;)
Fin blogg :)
Sliter med lesing i disse dager. Har egentlig vært helt forferdelig til å lese i hele år. Men jeg skal sette alle bøkene på leselista mi, de virker så fine alle sammen.
house of leaves står no på leselista mi!
Jeg er så glad for at folk endelig begynner å lese House of Leaves. Den er vanskelig, men så utrolig verdt det!
tusen takk! elsker å få bokanbefalinger. jeg har en til deg hvis du vil:

når du sover kikker jeg - gunnar ardelius
åh jeg elsker alle bøkene du anbefaler! tror jeg må bruke penger nå <3
Ååh tilstrekkelig vakkert er en av de fineste bøkene i hele verden, og de andre må bli lest en dag.
elsker anbefaling-av-bøker-innlegg. skal huske på navnene og hente de frem en da jeg ikke vet hva jeg skal ta meg til. Boken "Ingenting" leste vi på ungdomsskolen, og når han ene kuttet av seg fingeren besvimte jeg faktisk (vet ikke om det var bare derfor, men det var nok en hjelpende faktor.)


Forside Profil Arkiv
maren elisabeth, 22, tønsberg

hits