Fire fine (bøker)

1. Den som blunker er redd for døden av Knud Romer
"Nykøbing Falster er en by som er så liten at den slutter før den har begynt. Hvis du er inne, kan du ikke komme ut - og hvis du er utenfor, kan du ikke komme inn. Du går tvers gjennom, og det eneste sporet som byen etterlater, sitter i klærne og lukter av gjødsel om sommeren og sukkerroer om vinteren. Her ble jeg født i 1960, og det var det nærmeste jeg kunne komme å ikke finnes."
Dette er en roman om en gutt som vokser opp i en bitteliten by med en schizofren mor og en tvangsneurotisk far. En kort, men fin liten bok.

2. Muleum av Erlend Loe
Julie er 18 år gammel og mister hele familien sin i en flyulykke. Hun bestemmer seg for å dø og flyr over hele verden i håp om at flyet skal styrte. Jeg var litt i tvil når det kom til Erlend Loe før jeg faktisk begynte å lese bøkene hans. Ny synes jeg, som mange andre, at han er helt fantastisk. Muleum er en av de fineste bøkene jeg har lest. De fleste bøker du leser er helt ok. Greie, men de stikker seg egentlig ikke ut. Muleum er ikke sånn. Jeg leste til klokken fem om morgenen og jeg gråt masse. Helt fantastisk, trist, fin, vond, god.3. Me Talk Pretty One Day av David Sedaris
Jeg vet ikke om noen av dere har hørt om David Sedaris. Det hadde i hvert fall ikke jeg. Jeg plukket opp boken hans helt tilfeldig på biblioteket en gang i fjor vinter fordi forsiden var fin. Boken er en samling essays om livet til forfatteren, fra han var barn til han ble voksen og flyttet til Frankrike med kjæresten Hugh. Me Talk Pretty One Day er antagelig den morsomste boken jeg noensinne har lest og jeg lo faktisk høyt flere ganger. Jeg kommer veldig snart til å lese mer av Sedaris. Anbefales veldig.

4. Battle Royale av Koushun Takami
Da jeg ba om bokanbefalinger var det mange som anbefalte The Hunger Games. Til dere anbefaler jeg Battle Royale. Boken fra 1999 foregår i Japan. Hvert år blir 42 skoleelever tvunget til å slåss til døden i "the Program." Boken er ganske lang, men lett å lese. Jeg har ikke lest The Hunger Games og skal derfor ikke prøve å sammenligne eller si at noen hermer. Men om noen har lest begge har jeg veldig lyst til å høre deres meninger.
Boken er også film, for de som føler seg litt truet av de 600 sidene.

Åh, jeg må virkelig få somlet meg til å lese Muleum snart. Takk for fine anbefalinger av bøker som ikke er fantasy. :D
ånei, alt for mange fine bøker, lista mi begynner å bli veldig lang. den første hørtes spesielt fin ut,
fekk lyst til å lese nummer ein og tre!

Nora

må lese muleum!!
alle de fire ble lagt til i "books to read" lista mi. forresten så må du vite at jellicoe road er en av verdens fineste bøker og hvis du ikke har lest den enda så må du nesten det.
muleum er så bra. bra innlegg, maren, håper du fortsetter med det temaet hihi.
ih! bra innlegg takk!
Battle Royale er fantastisk.

Jeg leste den etter at jeg hadde lest dødslekene, fordi jeg var sulten på mer i samme sjanger, og jeg må si; den imponerte..veldig. Så mye at jeg vurderer å lese den igjen.
takk for fine boktips! :-)
Fine bøker, nokre av dei har eg tenkt på å lese, men eg får liksom aldri tid til å lese !
tusen takk! har lest muleum og hørt mye om battle royale. tenker å lese den en gang

//har dessverre ikke lest noe annet av john green, men det står øverst på lista. hva synes du jeg burde lese først?
hurra for boktips!
åh, nå fikk jeg lyst til å lese! i går fant jeg ikke på noenting å gjøre. så tenkte jeg: kanskje jeg skal begynne å lese. det er så lenge siden jeg har gjort det. også har jeg ikke tålmodighet til det. også føler jeg at jeg ikke alltid har tid!
selv om to bøker har likheter betyr ikke det at de hermer
ikke alle bøker kan være helt originale, liksom, med mindre de ble skrevet for mange, mange år siden, liksom.
åh, takk! trengte sårt noen nye bøker å lese nå. og av de der har jeg bare lest muleum, og den elsket jeg. såe ja, takk igjen
å tusen takk, maren. du inspirerer meg óg skal du vite, masse. dessuten er du veldig flink til å skrive anmeldelser
jeg elsker at du anbefaler bøker. får bare lyst til å dra kortet på tanum og få tusenvis av fine ord sendt rett i posten. åh, hvorfor vokser ikke penger på trær?
åååh, takk for tips!! jeg trenger virkelig lesestoff!

sv hvet du hva? jeg tenkte faktisk på deg når jeg så nordlyset ! fordi jeg vet du syns det er så fint, og at du nesten aldri får sett det! hihih
Har hørt fra sikre kilder at The Hunger Games og Battle Royale (Har bare lest Hunger Games selv) ikke ligner noe særlig. :)
Ane: Hva er "sikre" kilder?

victoria

ELSKER david sedaris. har lest me talk pretty one day, og er snart ferdig med "dress your family in curduroy and denim". han er så flink til å skrive om trivielle hendelser på en slik måte at det blir interessant.

og så selvsagt muleum <3 fineste boka


Forside Profil Arkiv
maren elisabeth, 22, tønsberg

hits