It's all gone tomorrow

Noen ord før alt forandres. Huset er en labyrint av esker, poser, tomme bord og hyller, kasser og søppelsekker. Alle klærne mine er pakket vekk - bortsett fra noen få outfits så klart, som jeg skal bruke de siste dagene frem til vi flytter. Frem til nå har jeg trodd at jeg hadde uendelig med klær, men nå ser jeg at de bare fyller én pappsekk som står på gulvet foran sengen min. Jeg trodde jeg hadde så mange ting, men det var bare nok til å fylle noen få pappkasser. Bøkene mine derimot har jeg ikke overvudert. Seks store poser fra Ikea. De aller fleste møblene mine skal kastes eller gis bort, fordi det nye rommet mitt er mye mindre. Sengen min skal lillesøster ha, for jeg har kjøpt ny. Mye skal byttes ut, mye skal kastes. Det meste skal forandres.

Onsdag første August - om en drøy uke - skal jeg gå ut av rommet mitt for siste gang. Det skal være tomt, veggene skal være bare. Ingen gardiner, ingen lyskjeder, ingen globus, ingen bøker. Kanskje skal en annen jente bo her, og hun kommer ikke til å vite hvem jeg var eller at jeg sov her hver natt. Hun kommer ikke til å vite hva som har skjedd her, eller hvordan det en gang så ut. Og jeg kommer ikke til å vite hva som skal skje her, eller hvordan det vil se ut. Et hus er aldri bare et hus. Et rom er aldri bare et rom. Det er små spor overalt. Flekkene på veggen fra da jeg sølte hårfarge. Små hull etter tegnestifter. Klistremerkene på lysbryteren. Og alt det som ikke synes, men som allikevel er her. Noen var her før meg, noen kommer etter. Men i noen få år, en gang i tiden, var dette mitt sted.

Snart bor jeg et annet sted. På et rom jeg så vidt har sett. Jeg vet at det er litt mindre enn her. At det er lys-lysebrun tapet og et takvindu. Jeg vet at det er fint der. Jeg vet at det er fremmed nå, men at det en dag kommer til å være hjemme. Jeg har flyttet mange ganger, men det er alltid like spesielt. Den første kvelden når du setter deg ned på sengen, etter at alt endelig er pakket ut og klart, og du kjenner den massive følelsen av hjemlengsel komme over deg. Fordi alt er annerledes og du aner ikke hvordan du noen gang skal klare å sove på dette stedet. Men etterhvert sovner du allikevel, og neste morgen våkner du og i et par sekunder lurer du på hvor du er. Disse følelsene både elsker og hater jeg. Men jeg er ikke lei meg for at vi skal flytte. Jeg er kanskje litt vemodig, men jeg er mest glad og jeg har sommerfugler i magen. Fordi jeg er en rastløs person og fordi jeg elsker å flytte på meg. Jeg elsker det nye. Jeg elsker forandringene.

Kanskje er dette nettopp fordi jeg har flyttet så mange ganger. Det hadde kanskje vært annerledes om jeg hadde bodd her hele livet. Men dette er faktisk det stedet hvor jeg har bodd lengst tror jeg. Snart fire år. Ganske rart. Den siste uken skal jeg bruke på å ta inn alt for siste gang. En dag er dette bare enda et minne, enda et hus i rekken. Men i noen få år, en gang i tiden, var dette mitt sted.

PS: Jeg tror ikke jeg kommer til å ha internett de første dagene (kanskje de første ukene, men la oss ikke håpe det) i det nye huset, så da blir det ikke noen blogging på en liten stund. Men alle brevvenner: jeg skal ENDELIG svare på brevene deres. Hurra!

Catch you on the flip side, guys. Ha det bra.

Good times for a change

Jeg skal se Susanne Sundfør den 28. Gråter litt nå.


We are closer to heaven than any others

 

 

768800

(Jeg er strengt tatt fortsatt i bloggpause-modus, men jeg i dag har jeg hatt bittelitt lyst til å blogge, så jeg tenkte jeg skule poste et innlegg om hva jeg driver med for tiden. I form av en liste. Fordi alt blir bedre og lettere i listeformatet.)

❁ Jeg hører nesten bare på det "nye" albumet til Susanne Sundfør. Det er helt fantastisk, jeg synes Susanne Sundfør bare blir bedre og bedre. Jeg elsker blandingen av det elektroniske og det klassiske. Anbefaler dere å høre på det om dere ikke har gjort det allerede. Er det flere som er som meg og utsetter å høre på nye album til det blir latterlig? Med unntak av mine favorittartister så klart, da kan jeg ikke få hørt fort nok.

❁ Akkurat nå leser jeg The Fault In Our Stars av John Green. Du vet den følelsen av sommerfugler i magen og varme i brystet som du får når du begynner på en bok og du vet det kommer til å bli bra? Det er den beste følelsen. Og jeg sitter med den akkurat nå. Jeg har fulgt med på Tønsberg Bibliotek sin hjemmeside hver time de siste ukene, sånn at jeg kunne sikre meg den med en gang den ble ledig.

big nothing

❁ Jeg begynte å se på Game of Thrones i går. Jeg skulle egentlig lese bøkene, men etter å ha tenkt meg om lenge har jeg kommet frem til at jeg vil se serien i stedet. Jeg er ikke så veldig glad i å lese fantasy. Og dessuten har jeg så utrolig mange bøker som skal leses at jeg må priotere litt. Men jeg kan si at jeg liker tv-serien veldig godt! Episodene er lange, men tiden går kjempefort. Det er gøy å forsvinne litt i en historie igjen.

❁ Det begynner å bli mørkere og jeg går turer alene nesten hver natt. Jeg hører på stille, skummel musikk og jeg snakker med katter som jeg møter på veien.

hallways

Untitled

❁ Jeg føler meg ensom. Jeg har det egentlig ganske greit med å være alene, men om sommeren blir jeg alltid litt lei meg og alt blir liksom feil. Alle andre har noen på en måte, og alle andre skal noe. Og jeg savner å ha noen og jeg savner å skulle noe. Noen ganger lurer jeg på hva som egentlig er vitsen med alt dette. Hvorfor gidder jeg? Men bare noen ganger. Stort sett har jeg det bra med å bare være alene. Hvordan gjør vi det?

Untitled

This is a memorial.
Kisses from a graveyard.
And there is comfort in carving our love into stone.

Ceremonials

hold me close

Untitled

Untitled

.

Untitled

it's just a quiet day

Jeg tror kreativiteten min blir litt borte i sommervarmen og pakking og nye møbler og tomme rom og alt det der. Derfor erklærer jeg bloggpause på ubestemt tid! Om jeg ikke kommer tilbake før det, er jeg i hvert fall tilbake i begynnelsen av August med bilder av nytt soverom, nytt hus og et helt nytt sted. Ha en fin Juli!

Video Games

Kjedelige bilder fra i dag (vel, i går). Vi var på kino! Det har vært helt utrolig varmt her så det var veldig deilig å sitte inne i en iskald kinosal i to timer. Jeg frøs litt til og med, men jeg ble bare glad. Det er ikke noe gøy når det er så varmt at man nesten ikke orker å bevege seg. Jeg vurderte å bade i sjøen. Om det er like varmt i morgen (i dag!) tror jeg at jeg gjør det. Når jeg kastet klær i går fant jeg badedrakten min også! Badedrakten min er mørkeblå med hvite prikker og veldig retro-ish. Jeg liker den, men jeg har bare brukt den to-tre ganger. Jeg kan ikke svømme og jeg har vannskrekk så jeg er ikke så glad i å være nær vann.



De nye skoene mine! De er så fine. Jeg bare måtte ha dem da jeg så dem på Din Sko. Jeg tror jeg har lett etter sånne sko i i hvert fall to år nå.



<3





Vi besøkte spillehallen og jeg spilte et skytespill der man får en liksom-pistol (min var rosa) og skyter mot en skjerm. Jeg var faktisk ganske god! Og jeg følte meg bad ass når jeg holdt pistolen med én hånd. Jeg spilte også bilspill, men jeg var skikkelig dårlig på det.

Vi så "Abraham Lincoln: Vampire Hunter" forresten, og selv om jeg hadde kanskje de laveste forventningene til en film noensinne ble jeg litt positivt overrasket. Som en action-film var den ganske bra, med god koreografi og bra effekter og alt det der. Så jeg tror jeg sier at jeg likte den. Sånn om du har lyst til å skru av hjernen i noen timer og bare ha det gøy. Og det er egentlig helt OK.

Barren trees in fields of snow

Untitled

Jeg er litt småbesatt av bilder med snø på i dag. Jeg lengter etter vinter. Det er så pent når den første snøen kommer og du ser ut av vinduet og får et sjokk fordi alt ser så annerledes ut. Og du får lyst til å ta bilde av alt fordi alt plutselig er pent og spennende igjen. Jeg liker vinter mye bedre enn sommer. Jeg har egentlig aldri vært veldig glad i sommeren. Den er bare varm og lang, og det er masse insekter, og det er vanskelig å sove fordi det er så lyst. På en måte kan jeg se det fine i alle sammen. Men sommeren kan godt forsvinne. Sommeren er den eneste årstiden med fler minus enn pluss. Jeg kunne fint kvittet meg med sommeren og bare hatt høst, vinter og vår.

Untitled

Jeg hører på Death Cab for Cutie og jeg har lest denne artikkelen om lyden nordlyset lager. Den forteller at nordlyset lager en lyd, som "radio static." Men lyden er nesten uhørlig og du er nødt til å være på et sted med total stillhet for å høre den. Den sier også at det ikke er helt bevist at denne lyden faktisk finnes, eller om den bare er i hodet til den som ser på, men det er spennende uansett. Nordlyset er så fint. Jeg tror det blir litt ekstra fint av at jeg bare har sett det en håndfull ganger så langt. Når du ser det føles det helt utenomjordisk og rart på en måte. Nesten litt truende, som om du ser på noe som ikke var ment for deg. Jeg glemmer aldri første gang jeg så det.

Untitled

I dag har jeg pakket tre-fire kasser. Skrivebordet og den minste bokhyllen min er tømt og alle plakatene mine er tatt av veggene. Rommet ser tomt og rart ut. Til helgen skal jeg pakke ned bøkene mine. Det kommer til å se helt absurd ut her inne når de er borte. Det er bøker på alle overflatene mine. Og på Lørdag skal vi på Ikea. Jeg har kanskje, muligens, ganske lyst til å kjøpe ny seng. Men jeg vet ikke helt om jeg har råd til det. Vi får se. Jeg har veldig lyst på en sånn smijernsseng. De er så pene.

Og i morgen skal jeg på kino med Jonas og Molly! Vi skal se "Abraham Lincoln: Vampire Hunter" og jeg... gleder meg? Hver gang vi har lyst til å se noe alle tre sammen er det alltid noe utrolig silly. Men vi har det gøy. For de som kanskje ikke vet det - Jonas er broren min og Molly er søsteren min. Vi er ganske nærme hverandre i alder alle sammen så nå som vi er eldre er det litt som å bo med to nære venner... som krangler hele tiden. Neida. Joda. Men bare om dumme ting som "Er Edward Norton kul eller ikke?" eller "Hvem er den beste karakteren i Sherlock?" Hva slags forhold har du til søsknene dine? Om du har noen.

Untitled

Untitled

"Homesickness is just a state of mind for me. I'm always missing someone or someplace or something, I'm always trying to get back to some imaginary somewhere. My life has been one long longing."

Coney island queen

+

Nytt design! Ble du overrasket nå? Dere som ikke kommer fra Bloglovin' i hvert fall. Jeg har jobbet i omtrent tre timer og nå er jeg sliten og lei av koder. Men jeg er veldig fornøyd! Jeg kommer sikkert til å endre bakgrunnsbilde og headerbilde et par ganger, men ellers er alt som det skal være tror jeg. Du finner forresten link til både bakgrunn og header under "Lenker" i toppmenyen. Det minner meg på noe som egentlig har irritert meg en god stund. Når noen poster en serie med bilder og så bare skriver "kilde: weheartit" eller "kilde: tumblr" under. Ikke en gang en link til weheartit-innlegget (ikke at det er noe bedre)! Man kan jo like godt ikke sette noen kilde i det hele tatt, for det gir jo ingen cred til personen som tok bildet. Jeg vet at det var en stund jeg ikke hadde kilder, men det er lenge siden og jeg har skjerpet meg veldig. Du kan alltid trykke på bildene på bloggen min og finne igjen flickr-sidene jeg hentet dem på. Jeg er ikke så veldig flink til å ta bilder, men jeg beundrer de som er det og jeg mener de fortjener cred. Nå føler jeg meg ganske bitchy. Sorry alle dere weheartit-elskere der ute. Ain't gonna cut it altså. En ting som irriterer deg, men som du aldri egentlig har tatt opp med noen?

joy howlin

-

Akkurat nå hører jeg på The Decemberists og jeg spiser Love Hearts som kom i posten. Jeg leser alltid hva som står på dem før jeg spiser dem. Jeg forteller meg selv at jeg må slutte å bare blogge midt på natten. Det har liksom blitt en rutine. Når natten kommer får jeg lyst til å blogge. I går var jeg på et møte angående jobb og sånn forresten! Og jeg har gode nyheter. Det ser ut som om det blir jobb på biblioteket i Tønsberg! Åh, det hadde vært så fantastisk. Jeg gleder meg virkelig til å begynne å gjøre noe med dagene mine igjen. Livet mitt er så tomt akkurat nå. Jeg er ikke en sånn person som klarer å gå hjemme hele dagen, hver eneste dag. Spesielt med tanke på at jeg ikke har noen venner her, så jeg får liksom ikke truffet andre heller.

spring

For noen dager siden tenkte jeg - "Kanskje jeg burde finne ut hva som er greia med Game of Thrones?" Bokserien slash tv-serien alle har snakket om i hundre år nå. Jeg føler meg litt som den eneste som ikke har peiling. Så i dag kjøpte jeg den første boken på Norli! Jeg har bare lest det første kapittelet så langt, så jeg har ikke gjort opp noen mening helt enda. Men jeg er positivt innstilt! Jeg tror jeg skal lese litt mer før jeg legger meg. Jeg har kjøpt/fått så mange nye bøker i det siste. Det føles litt rotete. Og akkurat nå ligger det ting utover hele gulvet mitt. Flytting altså. Jeg hater det når rommet mitt er rotete, men jeg må bare ignorere det. Det er ikke så mye jeg kan gjøre med det nå. Det er under en måned til flytting og masse kaos. Gleder meg helt utrolig til nytt hus og nytt rom.

anne

Mermaid Motel

bookish

Hei! Klokken er snart ett og jeg sovner nesten til Azure Ray. Azure Ray er så fint. Rolig og søvnig musikk. Egentlig burde jeg legge meg, jeg skal ganske tidlig opp i morgen, men jeg har mer lyst til å holde meg våken. Jeg sitter ved skrivebordet. Drikker vann og spiser mintpastiller og jeg har det fint. Det er under en måned til vi flytter og det er mye pakking på gang. Det er litt gøy, for jeg finner igjen mange gamle ting i skuffer og hyller. I sted fant jeg halskjedet mitt med eiffeltårnet på, og jeg har funnet masse neglelakk.

Untitled

Untitled

For noen dager siden leste jeg om Centralia - en spøkelsesby (spøkelsesby som i ubebodd) i Pennsylvania. Byen er nærmest ubeboelig på grunn av en brann under bakken som har brent siden 1962. Jeg elsker å lese om spøkelsesbyer og forlatte steder. Det er så mystisk og litt skummelt. Jeg liker ting med litt skummel stemning. Spøkelseshistorier og sånt.
   Det minner meg på at jeg spilte et skrekkspill tidligere. Spillet er indie så vidt jeg vet og kan lastes ned gratis her (om du tror du er mann nok). Det går utpå å gå rundt i en mørk skog med lommelykt og prøve å samle tegninger uten å dø. Samtidig er det et monster (veldig basert på Slenderman, om du vet hva det er) som kanskje eller kanskje ikke følger etter deg. Jeg har ikke klart å fullføre det enda. Jeg ender alltid opp med å gå ut av spillet fordi jeg blir redd. Jeg hørte på White Foxes av Susanne Sundfør imens jeg spilte, sånn for å skape en ekstra skummel stemning.

Untitled

Her er min nåværende spilleliste forresten. Jeg har slettet alt/begynt på nytt/slettet alt sikkert hundre ganger før jeg har blitt omtrent fornøyd. Jeg er perfeksjonist når det kommer til å lage spillelister. Alt skal liksom passe sammen på en måte, og om jeg ikke mener det gjør det blir jeg helt dårlig og må begynne på nytt. Jeg lager som regel en spilleliste hver andre måned eller så med de sangene jeg hører mest på for øyeblikket. Jeg vet ikke om andre gjør det på samme måte, eller om dere bare har en gigantisk spilleliste med sanger, eller om dere lager spillelister med temaer. Jeg lager egentlig aldri temalister, men jeg har jobbet med en med sanger om havet og vann en stund. Og jeg vil lage en med bare rosa albumcovere for eksempel. Hvordan lager dere spillelister egentlig? Send gjerne lenker.

film

På Lørdag fant jeg Atlas Shrugged til førti kroner på en bruktbutikk! Jeg har begynt å lese litt (som du kan se i sidemenyen - jeg har lagt til en "Leser nå"-thingie) og liker den så langt, men jeg tror jeg skal lese med pauser. Den er på over tusen sider. Jeg har også bestilt en helt utrolig fin skinninnbundet kopi av The Divine Comedy av Dante som jeg har ønsket meg veldig lenge. Å, jeg kan ikke vente til den kommer. Jeg elsker Barnes & Noble's leatherbound collection. Jeg har allerede Edgar Allan Poes samlede verker, men jeg ønsker meg helt klart flere. Av en eller annen grunn føler jeg meg veldig knyttet til The Divine Comedy. Jeg har drømt om den mange ganger, jeg tror det er derfor. Om jeg noen gang får en datter skal hun hete Beatrice.

Untitled

Jeg glemte nesten å si det, men jeg farget håret en gang til i dag. Haha. Det er fortsatt rødt, men jeg ville ha en mer jevn farge. Så nå er alt sammen mørkerødt. Inne ser det ut som en mørk rødbrun, men ute kommer rødskjæret veldig sterkt frem. NÅ skal jeg si mer fornøyd. Jeg hadde glemt hvor mye frem og tilbake det kan være med hårfarge. Da jeg var litt yngre enn jeg er nå farget jeg håret annenhver uke eller noe sånt. Men frem til nå har jeg hatt sort hår i omtrent to år. Jeg merker at det er veldig rart å se meg selv med en annen farge. Ansiktet stemmer liksom ikke helt. Ikke på en dårlig måte, bare på en.. annerledes måte.

Mange spør etter bilder, men jeg sier bare at det kommer når det kommer. Jeg tar så og si aldri bilder av meg selv.



Forside Profil Om Maren Arkiv
maren elisabeth, 22, tønsberg

hits