Where we're going, we don't need roads.

Jeg gleder meg til stillheten klokken to om morgenen første Januar. Når lyden fra rakettene har dødd ned og smellene ringer i ørene mine. Jeg gleder meg til å kjøre hjem fra byen, både sliten og ekstatisk. Jeg gleder meg til et nytt år. Hvem vet hvem jeg kommer til å være neste nyttårsaften. Hvor jeg kommer til å være. Et nytt år betyr egentlig ingenting, samtidig er det en unnskyldning til å bli bedre og til å se nye muligheter. Plutselig står alle dører åpne igjen på en måte. Godt nyttår alle sammen. Where we're going, we don't need roads.

"May your coming year be filled with magic and dreams and good madness. I hope you read some fine books and kiss someone who thinks you're wonderful, and don't forget to make some art - write or draw or build or sing or live as only you can. And I hope, somewhere in the next year, you surprise yourself."

Escapism

Untitled

Hei! Jeg hører på Bat for Lashes og jeg har allerede vært våken i fem timer. Jeg har kommet inn i en døgnrytme hvor jeg legger meg kjempetidlig og står opp i fire-fem tiden neste morgen. Alt går ut av vinduet i morgen, for da er det nyttårsaften! Jeg gleder meg så utrolig mye til å se fyrverkeriet. Det er årets høydepunkt. Jeg begynner på jobb igjen på Onsdag, men det er egentlig greit. Jeg har hatt en kjempelang ferie. De siste dagene har jeg tenkt mye på sommeren. Forrige sommer levde jeg på cola med isbiter i, Lana Del Rey, tørre tortilla-chips og Lolita av Nabokov. Jeg håper neste sommer blir like fin.

Untitled

_

"So what can I do now?" she spoke up a minute later.
"Nothing," I said. "Just think about what comes before words. You owe that to the dead. As time goes on, you'll understand. What lasts, lasts; what doesn't, doesn't. Time solves most things. And what time can't solve, you have to solve yourself."

Untitled

Untitled

Jeg fikk en del penger og gavekort til jul så jeg har shoppet litt i romjulen. Jeg kjøpte et kjempefint skjørt fra Bik Bok som jeg hadde ønsket meg lenge. Det er sort og stoffet er skikkelig fint. Liker'e. Også kjøpte jeg strømpebukse med skikkelig fint blomstermønster på. Jeg burde ta bilde av disse tingene, men jeg er så dårlig på å huske å ta bilder når det virkelig gjelder. Også kjøpte jeg - endelig - Susanne Sundfør's "A Night at Salle Pleyel" på vinyl. Jeg hadde ønsket meg den kjempelenge. Det er desidert den fineste vinylen jeg har akkurat nå. Og selve vinylplaten var knallrosa! The Silicone Veil er neonorange, så de matcher hverandre. Jeg har The Brothel også, men den er bare svart.

4 am

Håper de siste restene av 2012 blir bra for dere. Hvordan skal dere feire nyttårsaften?

Best of 2012 (Musikk)

http://4.bp.blogspot.com/-l_36Nc10oRk/T3h14XXEpII/AAAAAAAAAFo/rNI4RgU5EYQ/s1600/silicone.jpghttp://cdn.stereogum.com/files/2012/01/Lana-Del-Rey-Born-To-Die1-608x608.jpghttp://www.thesnipenews.com/thegutter/wp-content/uploads/2012/07/Bat-for-Lashes-The-Haunted-Man-album-cover.jpg
http://www.nrk.no/lydverket/wp-content/uploads/2012/01/first-aid-kit-lions-roar2.jpghttp://o.scdn.co/300/c6682ba0c390d2c4ba1a6fb782b329f5dd184480http://cdn.idolator.com/wp-content/uploads/2012/07/30/Ellie-Goulding-Halcyon-album-cover-400x400.jpg
http://www.forfolkssake.com/wp-content/uploads/2011/11/daughter_the-wild-youth-ep_small-300x300.jpghttp://teamme.no/wp-content/uploads/2012/12/FemaleLead1400-410x410.jpghttp://recultured.com/wp-content/uploads/2012/06/Electra-Heart.jpg

Her er mine ni favorittalbum fra 2012, i mer eller mindre riktig rekkefølge. Jeg hadde egentlig tenkt til å lage en fin og organisert liste, men så ble det til en kollasj istedet. Og du kan faktisk trykke på bildene for å komme til albumet på Spotify! Om ikke det er kult og moderne så vet ikke jeg. Uansett, når det kommer til denne listen har jeg mer eller mindre bare tenkt på hva jeg har hørt mest på (og hva jeg har likt best, så klart). Susanne Sundfør vinner alt i år. The Silicone Veil er noe av det nydeligste jeg har hørt og jeg kan nesten ikke vente med å finne ut hva Sundfør kommer med neste gang. Hun blir jo bare bedre og bedre. Lana Del Rey kommer på en god nummer to, så klart. Hele våren og hele sommeren var bare Lana, Lana, Lana. Og The Haunted Man av Bat for Lashes er helt fantastisk. Det tok litt tid før jeg varmet opp til det, men nå liker jeg det bedre og bedre hver gang jeg hører på det. Deep Sea Diver og The Haunted Man er nok blitt mine favoritt-Bat for Lashes sanger.
Alt i alt har det vært et ganske godt musikkår. Nå er det bare å se frem til 2013! Din favorittmusikk fra totusenogtolv?

"Life is so long when you live it, but so short when you look back."

Untitled

Hei! Hvordan har dere hatt det de siste dagene? Jeg har hatt det veldig fint. Jeg fikk så mye fint til jul. Best av alt var nok alle gavekortene jeg fikk (blant annet fem hundre kroner på hele kjøpesenteret)! Nå gleder jeg meg veldig til alle butikkene åpner igjen. Da skal jeg og Molly shoppe! Jeg fikk også en god del sminke og skrivesaker. Og av broren min fikk jeg Joni Mitchell's "Blue" på vinyl! Den hadde jeg ønsket meg veldig lenge, så jeg ble superglad. Beste dere fikk til jul? Første og andre juledag er som regel veldig kjedelige, siden alle bare venter på å få komme ut og bruke gavekort og julepengene sine. Jeg bare sover hele dagen og er oppe hele natten.

U.F.O.

"For what it's wort:: it's never too late or, in my case, too early to be whoever you want to be. There's no time limit, stop whenever you want. You can change or stay the same, there are no rules to this thing. We can make the best or the worst of it. I hope you make the best of it. And I hope you see things that startle you. I hope you feel things you never felt before. I hope you meet people with a different point of view. I hope you live a life you're proud of. If you find that you're not, I hope you have the strength to start all over again."

Untitled

This day was a beautiful day

Om ikke så alt for lenge kommer innlegget om mine musikkfavoritter fra totusenogtolv, men her er spillelisten jeg hører mest på akkurat nå. Det går mest i 120 Days, Beastie Boys, Bat for Lashes og Bruce Springsteen. Og rett før jul bestilte jeg det første Protomen-albumet på vinyl sammen med Makeup and Vanity Sets remix (også vinyl!). Begge to er veldig limited edition og remix-versionen kommer på en helt utrolig kul picture disc (side 1, side 2). Det var julegaven fra Maren til Maren. Jeg kan nesten ikke vente til de kommer i posten.

f i l m

I går natt så jeg den første Pirates of the Caribbean-filmen om igjen for første gang på veldig mange år, og jeg må si at jeg fortsatt synes den er bra. Romjulen er til for lange filmer, videospill og VH1 Classic på TV midt på natten. Jeg har en god følelse inne i meg og det skal bli kjempevarmt til helgen. Jeg tror vi går mot gode tider.

Untitled

Baby, let your hair down. It's time to get enchanted. You're a deep sea diver. Tides are turning in your favor.

God jul

Klokken er ti over halv to og jeg skal legge meg i sengen min og sette på Love Actually. Hver eneste jul ser jeg på Love Actually og det er ikke noe annet som gir meg like mye julestemning. Hvilke små ting gjør dere i Desember for å komme i julestemning? Nå er det bare tre dager igjen og jeg tror jeg tar en liten pause frem til romjulen. Da kommer jeg tilbake og viser dere hva jeg har fått til jul og så teller vi ned til nyttårsaften sammen. Ha det fint alle sammen!

(Jeg tror ikke på noen dommedag, men bare sånn i tilfelle verden går under i formiddag og dette blir mitt siste innlegg noensinne - det har vært fint å kjenne dere. Dere er de beste bloggvennene man kan ønske seg. Fred ut.)

This side of paradise

Untitled

Jeg har gått gjennom det siste året i form av bloggposter. Det er merkelig å se at ting jeg trodde bare var en liten stund siden faktisk er flere måneder siden. Alt går liksom litt i surr på slutten av et år. Jeg tror ikke jeg skal skrive noen stor oppsummering i år. 2012 har vært ganske stille og rolig. Bortsett fra da vi flyttet i sommerferien. Jeg føler meg hjemme i det nye huset nå tror jeg, selv om jeg fortsatt savner det gamle veldig mye. Ellers har 2012 vært bra. Jeg tror forresten jeg skal lage og legge ut en liten liste over mine favorittalbum gitt ut i 2012! Jeg synes 2012 har vært et ganske godt musikkår. Alt i alt. Spesielt når det kommer til kvinnelige artister. Girl power.

birds in my back garden

they were just born (:

Jeg har allerede begynt å glede meg til våren. Mesteparten av årstidene går til å glede meg til den neste. Mest av alt fordi jeg synes det går så fort. Sommeren er kanskje det eneste unntaket. For meg er sommeren den eneste årstiden som føles lang. Jeg deler året inn i fire årstider, tre måneder på hver. Men sommeren lekker liksom inn i både våren og høsten. Så sommeren føles evig. Varm, lat, lys og evig. Å, nå gleder jeg meg til sommeren.

Paris

Untitled

Jeg glemte å skrive om det her, men for en liten stund siden så jeg dette PULS-innslaget på TV. De satte opp en stor tavle i Oslo med spørsmålet "Hva vil du gjøre før du dør?" og lot forbipasserende ta kritt og skrive opp sine ønsker. Jeg synes det var så utrolig fint. Hva har dere lyst til å gjøre før dere dør? Jeg tror jeg har mest lyst til å bare bli lykkelig og å føle at jeg har levd.

"For what it's worth: it's never too late or, in my case, too early to be whoever you want to be. There's no time limit, stop whenever you want. You can change or stay the same, there are no rules to this thing. We can make the best or the worst of it. I hope you make the best of it. And I hope you see things that startle you. I hope you feel things you never felt before. I hope you meet people with a different point of view. I hope you live a life you're proud of. If you find that you're not, I hope you have the strength to start all over again."

Untitled

Nå skal jeg lakke neglene mine røde!

Hometown Glory

Nytt design igjen. Jeg har vært så inspirert i det siste så det har blitt mye bytting. Jeg tror dette kommer til å bli en liten stund, da. Og denne gangen har jeg faktisk sjekket hvordan det ser ut på mobil, siden så mange av dere tydeligvis bruker mobilen til å lese blogger! Det ser helt fint ut, i hvert fall på min. Jeg har ikke sjekket hvordan det ser ut på laptop enda, men satser på at det ser bra ut. Som vanlig, si ifra om noe ser rart ut. Gjerne med et screenshot. Da finner jeg feilen mye fortere!

I dag var jeg i byen og jeg hadde faktisk tatt med kameraet! Bildene mine er ikke så veldig spennende, men jeg elsker å ta bilder om vinteren. Snøen gjør alt så pent. Og Tønsberg ser aller best ut i Desember med alle lysene. Jeg har skikkelig julestemning nå. I går pyntet vi juletreet til og med. Det ble superfint, selv om vi har plastikktre i år. Jeg har blitt så allergisk at vi ikke kan ha juletre lenger. Litt trist, men plastikktreet var faktisk utrolig fint når det sto ferdig pyntet og alt.

Juletreet på torvet i år er faktisk veldig fint. Jeg synes det er stygt nesten hvert år, men denne gangen var det kjempefint.Jeg har kjøpt et knæsjrosa trådløst keyboard! Det er superfint, men uansett hva jeg gjør får jeg det ikke til å funke. Jeg tror faktisk jeg må ta det med tilbake igjen. <'3 (Edit: jeg fikk keyboardet til å funke, men kvaliteten er helt forferdelig. Jaja, det er fint å se på i det minste.)Nye sko! Jeg har ønsket meg disse skikkelig lenge, men de har vært så dyre. Så plutselig var de satt ned til halv pris. Da ble jeg lykkelig. De er superfine og skikkelig deilig å gå i også. Dessuten ser de ut som vanlige sko, men på grunn av sålen kan de brukes om vinteren. Det er jo alt man kan ønske seg.

Dette er gaten jeg bor på. Selv om jeg hater å bo på landet må jeg innrømme at det er ganske fint her akkurat nå.Jeg hadde ny kjole også, som jeg fikk med litt her da jeg gjorde et mislykket forsøk på å ta bilde av skoene mine. I have no idea what I'm doing. Uansett, jeg likte mønsteret skikkelig godt og jeg trenger virkelig flere lyse klær. Jeg tror jeg skal love meg selv her og nå å ikke kjøpe flere svarte klær om det ikke er noe helt spesielt. Jeg har mer enn nok fra før av.

Jeg ble nesten fornøyd med dette bildet! Etter at jeg fikk speilrefleks sliter jeg skikkelig med å ta bilder av meg selv. Jeg gidder ikke bruke stativ så jeg må holde kameraet og det er skikkelig tungt. Jeg vurderer nesten å kjøpe et lite kamera bare for dette. Jeg er egentlig ikke så opptatt av å ta bilder av meg selv (som du kanskje skjønner, ettersom jeg svært sjeldent laster opp nye bilder av meg selv her), men allikevel føler jeg et slags press til å gjøre det. Dagens ungdom. Uansett, her er et nytt bilde av meg bare for å bevise at jeg lever enda og det er fortsatt jeg som skriver bloggen.Også fikk jeg julekort i posten og da ble jeg veldig glad. Fint! (Forresten! I går var jeg nummer en på topplisten for Nøtterøy! Det er kanskje ikke så veldig kult, men for meg og den lille bloggen min er det veldig stort. Jeg ble glad.)

Hemmeligheter #8

Ok, her kommer et nytt innlegg med hemmeligheter! Det er en god stund siden sist, men formatet er fortsatt det samme. Mine kommentarer står i kursiv. Jeg synes det er så fint når dere sender meg hemmeligheter. Jeg tror liksom at jeg kommer til å skjønne hvem som har skrevet hva, men så langt har jeg ikke gjettet personen bak en eneste en. Vi lever alle et slags dobbeltliv som ingen andre vet om og vi har alle hemmeligheter. Det er en av de tingene som kommer til å gjelde uansett hvor gammel menneskeheten blir. Jeg synes akkurat det er så spennende.

fully clothed, i'll float away

Da jeg gikk i tredje bestemte jeg meg for at jeg skulle være kristen. Da jeg sa det til mamma lo hun, men det var greit. Hver dag ba jeg til gud om han skulle la meg dø. Men det skjedde ikke. Jeg har to søskenbarn som går i tredje og fjerde nå. De har det så fantastisk. De trenger ikke å bekymre seg for noen ting. De er aldri lei seg, ikke egentlig. Faen, så urettferdig verden er.

Noen ganger liker jeg mine egne innlegg på bloglovin'!

Gjennom mesteparten av barndommen min slet jeg med angst som ødela alle dagene mine. Når jeg tenker på barndommen min nå er det ikke et godt minne. Jeg kunne ønske jeg fikk hjelp av en psykolog tidligere, da hadde jeg kanskje ikke vært så skadet som jeg er nå.

Jeg er bare så lei alt. Hvorfor forstår ingen det?

Jeg strever så utrolig mye med å være smart og flink og engasjert og morsom og sosial og alt det der perfekte greiene, men jeg klarer det ikke. Jeg klarer ingenting. Jeg lurer på om jeg hater megselv.

Noen ganger ønsker jeg meg en katastrofe - en alvorlig sykdom, en ulykke, å miste nære slektninger - bare for å ha noe som kan ligge til grunn for denne enorme tristheten. Bare for at noen skal se meg igjen.

I think my bones are breaking

Det hender jeg drømmer om avdøde slektninger jeg aldri har møtt. Når jeg beskriver utseendet deres til personer som kjente dem, så stemmer det på en prikk selv om jeg aldri har sett bilder av dem. Til og med detaljer som hvordan stemmene deres høres ut, til hvordan de sitter og hva slags sko de har. Jeg blir så utrolig skremt av dette. Får ikke sove. Er redd. Paranoid, kanskje. Skulle ønske jeg kunne bytte med noen, for jeg orker ikke mer.

Jeg utsetter å gå til legen for jeg er redd for at han skal si at jeg aldri kan få barn.

Jeg vil dø.

Om du har tenkt til å ta livet av deg, hvorfor ikke bare reise langt vekk alene istedet. Saml opp penger, ta med deg de viktigste tingene og bare dra. Om det ikke går hadde du uansett planlagt å dø. Hvorfor ikke prøve å forandre hele livet ditt først. Jeg synes det er en menneskerett å bestemme når man skal dø, men jeg synes også at man bør prøve alt først. Selv ekstreme løsninger. Man kan alltid velge å dø, men når man har dødd kan man ikke velge livet igjen.

Jeg var ordentlig og dypt forelsket i en som ikke eksisterte i nesten ett år. Det hender jeg fortsatt tror at jeg er det.

Jeg har en drøm. Jeg skriver, ingen vet det. Jeg vil leve av å skriv. En dag jeg blir tøff nok, skal jeg sende det jeg har skrevet til et forlag.

Stå på! Du kan få det til om du virkelig gir alt. Det tror jeg på.

For tre år siden var jeg på en fest. Der traff jeg en gutt. Vi snakket sammen i kanskje ti minutter. Noen uker etterpå gikk jeg til matbutikken der han jobbet. Vi snakket sammen i ti minutter og jeg fortalte at jeg var forelsket i ham. Han sa han var forelsket i meg også. vi traff ikke hverandre igjen. sommeren året etterpå fikk jeg en kjæreste. Julen etterpå var jeg og kjæresten på en etterfest, og der traff jeg ham igjen. Vi utvekslet et lite hei og et nikk. Nå bor vi i samme by. ingen av oss har kjæreste. Vi tok samme buss her en dag. Blikket vårt møttes, men vi utvekslet ikke et eneste ord. Jeg drømmer hver eneste natt at vi er sammen.

Hvorfor ikke snakke med han? Du turte å fortelle han at du var forelsket i ham, den gangen for lenge siden. Det er mange som aldri i verden hadde turt det. Du har ingenting å tape og det er mye bedre enn å aldri vite om det kunne ha blitt noe. Jeg sier go for it.

Untitled

Sometimes I make myself throw up after I eat, and it should terrify me but it doesn't.

Noen ganger har jeg selvmordstanker, men det er ikke fordi jeg ønsker å velge bort livet. Det er fordi jeg ikke orker livet sånn som det er nå. Jeg vet ikke hvordan jeg skal komme meg ut av den dalen jeg har rotet meg inn i.

Jeg har egentlig gitt opp kjærligheten. Ingenting går min vei. Jeg liker (elsker) bare de jeg ikke kan få, og det suger.

Jeg tror det er mange som føler det sånn. Det er ikke så mye å gjøre med det, vi kan ikke velge hvem vi forelsker oss i. Men jeg tror det er bedre å like noen man ikke kan være med enn å slå seg til ro med en man egentlig ikke liker på den måten. Jeg har aldri skjønt de som har kjæreste bare for å ha det.

Jeg tror jeg er forelsket.

Jeg har forelsket meg i ei jente, for aller første gang. Sist jeg var forelsket var for 5 år siden, i en gutt. Trodde jeg var hetero, men vet ikke helt lenger.

proper

Untitled

Jeg kunne ønske jeg levde på 20-tallet. Tenker på det usunt mye.

Jeg kunne ønske jeg levde på 80-tallet!

Når jeg var 8 år dro faren min fra meg, og fikk en ny kone og ny sønn i utlandet - uten å fortelle meg og min mor, eller hans egne foreldre om det. Hans foreldre, mine besteforeldre, sa de aldri ville ha noe med barnet å gjøre, men etter å ha sett ham "kunne de ikke si nei", og jeg ble erstattet. En dag når han var hjemme og passet meg, fikk han en mail med link til en bilulykke, der var det før og etter bilder av damen, med det lange svarte håret - som på etter bilde hverken hadde hår eller hud eller menneskelige trekk. Jeg utviklet en form for shizofreni på grunn av dette, jeg hater han for det. Nå ser jeg denne damen hver dag, inkludert andre sikkelser, og jeg gråter og gråter og orker ikke mer. En periode, når han, kone og barn hadde kommet til norge, ble jeg tvunget til å dra dit. Jeg var 13 år og kunne ikke bestemme selv. "Jeg håper han ikke blir sånn som deg," sa han, han ville ikke ha ennå et barn som ikke var lykkelig, som ikke var bra nok.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si til deg, men jeg føler at jeg bør si noe. Ikke tro at du ikke er bra nok bare fordi du sliter psykisk! Det er en sykdom og det er ikke noe du kan noe for. Om en annen person ikke kan forstå det er det deres feil og ikke din. Ikke la noen få deg til å tenke at du er mindre verdt.

but now i don't care

tidligere hemmeligheter / send hemmelighet

The Wild Youth

Untitled

Jeg elsker lukten av nytt sengetøy. Jeg kunne ønske jeg kunne bytte sengetøy hver eneste dag, men da hadde det kanskje ikke blitt like spesielt. Jeg bytter den første og den femtende hver måned. Før tok jeg det på følelsen, nå har jeg klare rutiner. Jeg samler på sengetøy med fine mønstre. Akkurat nå har jeg et hvitt med lilla blomster på. Et av de fineste, og et av de varmeste. Rommet mitt er alltid så kaldt om vinteren så jeg bytter til en ekstra stor vinterdyne og jeg favoriserer flanellsengetøy. Akkurat nå er det ikke så fryktelig kaldt, men det har kommet helt vilt mye snø! Jeg har lyst til å snike meg ut og lage en snømann.

Untitled

Untitled

Jeg skal nok aldri gifte meg, men jeg liker å tenke på hvordan bryllupet mitt hadde vært. Det gjør kanskje alle jenter. I hvert fall noen ganger. Jeg ville hatt en superfin kjole med blonder og lange ermer. Og vi skulle danset til After the Bombs av The Decemberists så klart. Men jeg kommer aldri til å gifte meg. Jeg stoler ikke nok på meg selv. Jeg kommer aldri til å finne noen jeg helt sikkert kan si at jeg vil være med for alltid. Jeg klarer ikke stå stille. Jeg må alltid løpe rundt. Men jeg er egentlig ikke trist. For å være ærlig er jeg ikke interessert i sånt i det hele tatt. Det har vært ganger gutter har likt meg, men jeg har sagt nei nesten hver gang. Det hender jeg har følt noe som kanskje kunne vært forelskelse, men jeg har aldri hatt lyst til å være sammen med personen. Jeg vet ikke helt hvorfor. Jeg liker å være singel. De få gangene jeg har vært i et forhold har jeg bare følt meg rar.

Untitled

Noen ganger er jeg redd for at alle de beste dagene mine allerede er forbi. Jeg vet ikke om jeg har fortalt dere dette før, men jeg levde egentlig ikke frem til jeg var femten. Da jeg var åtte flyttet jeg fra Telemark til Tønsberg og etter det klarte jeg ikke få venner. Jeg gikk alene fra da jeg var åtte til jeg var femten og det var stort sett OK, men jeg pleide å gråte og ønske at jeg bare kunne ha én venn. Så skulle jeg ikke klage mer. Jeg levde i en slags boble og tiden gikk veldig sakte. Da jeg var femten hadde jeg blondt hår en stund og alt skjedde veldig fort. Jeg begynte å få venner, ordentlig gode venner. I et par år var livet veldig bra. Fredager var magiske og alt var musikk og sladder og pizza. Jeg tror dette var mine beste år og jeg var ikke trist på veldig lenge. Men jeg mistet det og nå er jeg tilbake der jeg startet. Jeg pleide å tenke på at jeg kom til å miste vennene mine og at alt kom til å gå tilbake til sånn som det var før. Men det var ikke helt sånn det skjedde. Jeg lever ikke i en boble lenger. Nå er alt krystallklart og tiden går alt for fort og for hvert år som går blir det klarere og klarere. Sånn er livet mitt. Jeg kunne ønske jeg hadde en tidsmaskin. Jeg tenker på det alt for mye og noen ganger klarer jeg ikke stort mer enn å komme meg hjem fra jobb så jeg kan sove til det er tid for å stå opp igjen.

Marie-Jeanne

trouble is her only friend

Hei, forresten. Det nye minialbumet til Team Me er skikkelig fint. Link. Og Razika kommer til Total i Mars! Party!

Fields of snow

Untitled

Hei! Akkurat nå hører jeg på Kate Nash og jeg har vått hår. The Hobbit var veldig bra! Jeg så den sammen med Jonas og Molly i kveld og den ble vist i den lille kinosalen, noe som var veldig koselig. Filmen var utrolig vakker visuelt og musikken var også kjempefin. Historien startet litt sakte, men jeg ble revet med og de tre timene gikk ganske fort. Jeg kan ikke snakke for alle, men om du likte Ringenes Herre kommer du ganske sikkert til å like denne filmen også. Og hvis ikke - hei, Martin Freeman er superkul.

Untitled

På vei hjem løp vi rundt i de mørke gatene og hadde snøballkrig til lyden av Sons & Daughters av The Decemberists. Vi lo masse og jeg hadde rød leppestift og det var et av de fine øyeblikkene der alt føles som en film. Jeg lever litt for sånne øyeblikk. Når man ikke tenker på noe, bortsett fra at man har det gøy og alt blir lyst og vakkert. Er det noen andre som opplever slike øyeblikk noen ganger? Jeg håper det. Etterpå var hendene mine så kalde at jeg ikke hadde noen følelse i dem. Det var ikke like fint, men jeg lo allikevel.

streets of kyoto

07840034

"Ancient lovers believed a kiss would literally unite their souls, because the spirit was said to be carried in one's breath."

Oh boy.

Jeg føler en så stor trang til å skape noe stort. En bok, en film, en sang. Hva som helst. Men valgene blir så mange at jeg ikke får begynt på noen ting. For nå er det nok å bare blogge og drømme tror jeg, men snart må jeg bestemme meg for hva jeg skal gjøre og gjennomføre det. Jeg har alltid på en måte visst at jeg har det i meg, om jeg bare gir meg selv lov til å prøve på ordentlig. Jeg har alltid visst at jeg kommer til, at jeg er nødt til, å skape noe. Føler noen av dere det sånn? Det handler ikke så mye om å bli berømt eller noe sånt. Det handler mest om å bevise noe for meg selv. At jeg kan klare det jeg alltid har sagt at jeg vil klare. Jeg kan ikke forklare det for noen andre enn meg selv. Litt sånn er det.

love of mine

Uansett skal jeg ikke på jobben før til neste år og akkurat det er betryggende. Ikke noe hastverk. Forresten - jeg vet det er en stund siden, men jeg tror jeg har spart opp nok nye hemmeligheter i innboksen min til et nytt innlegg. Er det noen som vil ha et? (Om du vil være med kan du sende inn her.)

Happy birthday to meI dag fyller bloggen min tre år! Jeg synes det er utrolig at jeg har hatt en blogg så lenge. Jeg husker jeg byttet blogg i hvert fall en gang i måneden før jeg slo meg til ro her. Jeg vet ikke helt hvorfor akkurat About The Moon ble annerledes. Det var en slags kombinasjon av en fin url og å endelig vite hva slags blogg jeg ville lage. Siden bloggen har bursdag og alt tenkte jeg at jeg skulle dele noe jeg ikke har fortalt før. About The Moon skulle egentlig hete Mirrors and Fevers, men dagen etter at jeg lagde bloggen mistet jeg passordet! Du kan fortsatt finne bloggen her, som en slags tidskapsel uten noe særlig innhold. Og det at jeg en gang la til en ekstra N i navnet til Conor Oberst ved et uhell står for alltid på nettet. Det var faktisk bare en tastaturfeil, men det er litt sjarmerende egentlig.

Uansett, takk for alle de fine kommentarene. Jeg er så glad i dere alle sammen. Dere er de beste og dere er alltid så snille mot meg, selv om jeg klager og gjentar meg selv. Jeg hadde servert dere kake om jeg kunne! Dere kan få en fin sang i stedet.

(PS: litt urelatert, men til dere som forteller at designet mitt ikke ser bra ut på mobilen: det er ikke så mye jeg kan gjøre med det. Designet er laget for PC og det kommer aldri til å se perfekt ut på en liten mobilskjerm. Om designet ikke ser ordentlig ut på PC'en din derimot hadde det vært fint om du kunne legge ved et screenshot i kommentaren din sånn at jeg kan finne problemet og fikse det!)

Darkness on the edge of town

how fickle my heart

Alt ordnet seg og ting gikk mye bedre enn forventet. Det er rart hvordan alt kan falle sammen i et øyeblikk, og så plutselig går alt bra igjen og ting retter seg opp og du kan danse til Anything Could Happen alt du vil. Det er kanskje den beste følelsen. Lettelse. Jeg har akkurat sett Susanne Sundfør synge på Fredspriskonserten og det var fantastisk. Sundfør er så flink, hun har virkelig blitt en av mine topp favoritter dette året. Men Karpe Diem var nok de aller beste i kveld. Jeg gleder meg til jeg skal stå der i sommer og synge med på Slottsfjellfestivalen. Det går bare oppover herfra.

ash

bruised sisters

 

253/365

Jeg fikk en hemmelighet i innboksen min tidligere i kveld. Det er alltid så gøy! Det sto forøvrig - "Jeg har forelsket meg i ei jente, for aller første gang. Sist jeg var forelsket var for 5 år siden, i en gutt. Trodde jeg var hetero, men vet ikke helt lenger." Kan du ikke være begge deler. Eller ingenting? Du trenger ikke sette noen merkelapp på deg selv om du ikke vil. Bare gjør det som føles riktig for deg og ikke tenk så mye på alt det andre. Lykke til. Klem ♥

Jeg liker jenter som heter Spencer og gutter som heter Ashley eller Dana. Jeg elsker å lese om navn og jeg samler på rare og fine eksempler. Da jeg var åtte eller ni hadde jeg en stor perm hvor jeg bare skrev fine navn. Og jeg drømte om å hete noe annet fordi jeg syntes Maren var så kjedelig. Jeg synes fortsatt Maren er et ganske kjedelig navn, men jeg liker det på en måte og jeg synes det passer meg. Dessuten passer det veldig godt sammen med etternavnet mitt. Maren Hjorth. Liker det. Om jeg skulle hatt barn og det hadde blitt en jente skulle hun hete Beatrice. Det er et av de fineste navnene jeg vet om, og dessuten er det tatt fra The Divine Comedy. The Divine Comedy betyr mye for meg, selv om jeg ikke helt vet hvordan jeg skal forklare hvorfor. Jeg vil uansett oppkalle min hypotetiske datter etter Beatrice. Om jeg hadde fått en sønn vet jeg ikke helt. Det er alt for mye å velge mellom. Kanskje Oscar. Hva skal barna dine hete? Om du skal ha barn så klart. Og hvis ikke kan du jo svare med favorittnavnet ditt.

for your viewing pleasure.

Jeg hører på Kanye West på bussen og det er bare to korte dager igjen til ferien. Jeg vet jeg teller ned dagene til ferien i hvert eneste innlegg her, men jeg gleder meg så utrolig mye. Jeg har ferie fra trettende og helt til andre Januar! Jeg gleder meg til å sove masse, til å tilbringe mer tid med kattene, til å kunne snu døgnrytmen uten dårlig samvittighet. Og jeg gleder meg til å tilbringe uforsvarlig mye tid i sengen min. Jeg har savnet den. Hva liker dere best med ferie?

lauren alice avery

That's enough Mr. West, please, no more today.

Dead in the water

Untitled

Jeg hører på First Aid Kit. Det er fortsatt enklest å starte innlegget med hva jeg hører på av en eller annen grunn. Jeg kunne også ha startet det med hva klokken er (17.24 forresten). Jeg trenger en start og så kommer alt annet nesten av seg selv. Bloggvaner. Om noen få dager fyller denne bloggen tre år. Jeg er litt overrasket over at jeg fortsatt har ting å skrive om. Nå spør jeg meg selv hva jeg egentlig pleier å skrive om. Alt og ingenting. Ting jeg tenker på, fakta om månen og hvithvalen. Hvithvalen lever som regel ikke mer enn tretti år, men de kan bli opp til åtti år gamle. Det er ganske rart å tenke på at de kan leve like lenge som et menneske der nede i havet. De svømmer rundt mens vi bekymrer oss for penger og jobb og utdanning og kjærlighet. Kanskje vi alle skulle vært hvithvaler.

.

.

"You get a strange feeling when you're about to leave a place, like you'll not only miss the people you love but you'll miss the person you are now at this time and this place, because you'll never be this way ever again."

Untitled

Jeg husker jeg hørte Susanne Sundfør synge River av Joni Mitchell i en villa på Tjøme. Det var Juli og jeg hadde på meg den fine blusen min med svaler på. Det var kjempevarmt og den lille salen på Gamle Ormelet var stappfull. Det var bare Susanne Sundfør og pianoet hennes og hun sang så høyt og det var så fint. Desember var hundre år unna, men nå føles det som om tiden siden den kvelden har gått alt for fort. Alt var annerledes da. Jeg bodde fortsatt i det røde huset i den lille dalen min. Det er det jeg savner mest av alt. Jeg savner deg også, selv om du sikkert ikke leser her lenger. Og jeg hater deg for at du gjør meg til en sån klisje-jente som skriver direkte til en eller annen mystisk person på bloggen sin. I wish I had a river I could skate away on.

Untitled

little critter

Stjerneskudd, glitterstrømpebukser og leppestiftmerker på kaffekoppen min. Falmet neglelakk og Franz Kafka. Triste sanger og kalde morgener. Sommersko i snøen, pepperkaker, sommerfugler, mareritt og Crystal Castles. Sånn er det akkurat nå. Dette burde være den beste tiden på året, men jeg drukner i bekymringer og lange dager. Jeg krysser fingrene for at det ordner seg på en eller annen måte. Ønsk meg lykke til da.

Moonrise Kingdom

Untitled

I was reading through my archives the other day and I noticed it's been nearly a year since we last had an "English-day"! So I figured we'd do one today. In the last year I've gained many new readers, so for those of you who weren't around when English-days were a thing; it's pretty simple. I write one post in English and if you want (but only if you want to!) you can respond in English too. I actually find it much easier to write in English. The words just come easier. Maybe because I usually think in English. This way I don't have to translate my thoughts. A lot of people think I'm weird when I say I think in English, but it isn't that odd really. I mean, all day I'm bombarded with English. In music, in books, on TV, on the internet. Do any of you feel this way too?

Untitled

Untitled

Right now I'm listening to Regina Spektor, which always makes me feel like it's spring even though winter has just begun. These last few days I've been going to bed at five in the afternoon and waking up super-early. Christmas break is six days away and right now I'm just focusing on getting through the workday so I can go home and eat dinner and then sleep. I can barely wait to get some time off. I just feel so sick and tired all the time. I feel like I'm going nowhere right now. Some time off will be good for me.

Untitled

I think I'm going to write a book about a big city and the people living in it. All the stories will be loosely connected, but it will really be about how everyone has secrets they can't tell their friends and how everyone is really leading double lives in one way or another. How no one is innocent and the ones who seem innocent are often the worst of all. I think life is like that in a way. No one is ever being truly honest and everyone has a secret they can't tell anyone about. But once you take a step backwards you see that it's really okay. Actually, it's kind of beautiful. So that's what I want my book to be about. Now I just have to write it. I'm pretty good at thinking up these big ideas, but I'm not so good at actually getting them down on paper.

barcelona

I've come to the conclusion that I can never truly appreciate a person until they're out of my life forever. I always take people for granted and then when they're gone I usually realize how quietly beautiful they really are in their own way. It wouldn't matter if I got them back though, because I know I'd just start taking them for granted again. Instead they turn into something larger than life inside my head. I wish I could see the beauty in people when they're actually with me, but I'm always focusing on the past and people and places that aren't here anymore. Maybe that's why all my relationships turn bad. Nostalgia is like a religion to me.

Untitled

I love the last song on a record. I love how you can sometimes tell how much care the artist has put into that one track. How the whole record kind of leads up to it and then when it fades out I feel like I'm going to cry because it holds so much emotion. Sometimes sad, sometimes hopeful, sometimes bitter, sometimes happy. I guess it's hard to explain. Endings make me really emotional. I think endings are both the saddest and the most beautiful thing in the world.

Untitled

This is Liu Bolin, he specializes in making himself invisible in everyday surroundings.

Deep Sea Diver

Untitled

Ok, siden så mange av dere hadde problemer med å se designet mitt ordentlig endret jeg litt på det igjen. Jeg liker det veldig godt nå faktisk. Det er inspirert av et design jeg hadde på tumblr for en god stund siden. En av mine favoritthobbyer er å konvertere tumblr-design til bloggdesign. Så, ser alle nå? Det skal se slik ut, men si ifra om sidemenyen sitter for langt ned. Det er ikke noe problem å flytte den litt lenger opp.

Untitled

Akkurat nå hører jeg på Ellie Goulding mens jeg drikker cola og snakker med Molly. Jeg har kjøpt X&Y av Coldplay på Vinyl. Den er så fin. Viva La Vida er egentlig favorittalbumet mitt av Coldplay, men Swallowed in the Sea er den beste sangen. Akkurat nå ønsker jeg meg også Sundførs A Night at Salle Pleyel, men jeg har ikke helt bestemt meg for om jeg skal ønske meg den til jul eller kjøpe den selv. Jeg synes det er vanskelig å finne på ting å ønske meg. Jeg tror jeg skal ønske meg mest småting og kanskje noen gavekort. Og Pushwagner-boka. Definitivt Pushwagner-boka. Hva ønsker du deg til jul?

Mad

.tell mexg-1

Jeg har kjøpt en pakke stjerneskudd for tjue kroner og det er plakater for The Hobbit over hele byen. Jeg smiler når jeg ser dem for neste uke skal jeg se den på kino med Jonas og Molly. Jeg smiler enda mer når jeg tenker på at jeg får juleferie allerede den trettende. I dag lagde jeg såpe og i morgen skal jeg bake pepperkaker. Vi har også laget marsipan, kransekake, kokosmakroner og mer. Desember er måneden det er lov å kaste alle hemninger ut av vinduet og bare spise så mye man vil. Vi overlever nok. Med mindre verden ender den tjueførste. Verdens undergang hadde kanskje ikke vært så ille. Så lenge man kan høre på fin musikk og gå med glittertights og rød leppestift.

"You discover that you are not living, that you are hibernating. The symptoms of hibernating are easily detectable: first, restlessness. The second symptom, absence of pleasure. That is all. It appears like an illness- monotony, boredom, and death. Millions live like this, or die like this, without knowing. And then some shock treatment takes place- a person, a book, a song, and then it awakens them and saves them from death."

Untitled

Desemberspilleliste.

How to be a heartbreaker

Untitled

Hei! Er det noen andre som fortsatt er våkne? Litt nytt design. Det kom til meg i en drøm i natt. Tro det eller ei, dette er ikke første gangen jeg har drømt et bloggdesign. I drømmen var jeg lei meg fordi jeg gikk inn på en blogg med superfint bloggdesign og jeg ville bruke det selv, men jeg ville ikke kopiere. Så våknet jeg og etter noen timer slo det meg at jeg kunne bruke bloggdesignet, for i virkeligheten finnes ikke bloggen jeg leste. Hurra! Uansett, jeg liker hvordan bloggen min ser ut nå. Det er fint å dele av sidemenyen, samtidig som det fortsatt er enkelt og minimalistisk. Men det er blitt litt vanskeligere å fikse bloggdesign etter at jeg fikk ny PC. Skjermen er så stor og det som ser bra ut her ser ikke alltid riktig ut på laptop-skjermer. Her er et bilde av hvordan det skal se ut. Si ifra om det ikke ser riktig ut hos deg, så skal jeg prøve å fikse det.

UntitledGrocery Stores.Untitled

Jeg har også ommøblert på rommet mitt i dag! I det gamle huset ommøblerte jeg ganske ofte, men her har alt stått likt i ganske nøyaktig fire måneder. Jeg flyttet sengen min sånn at den står under takvinduet. Nå kan jeg se ut når jeg ligger i sengen! Så koselig! Jeg har flyttet litt rundt på andre ting også. Jeg liker det godt nå. Også har jeg lagt på helt hvite sengetøy. Akkurat nå vil jeg at alt skal være hvitt. Jeg har vurdert å henge opp lyskjeder siden det er Desember (god Desember forresten!). Jeg har ikke bestemt meg helt enda. Å ha takvindu er kjempekult, men noe av det jeg savner mest fra det gamle rommet mitt er en vinduskarm. Det var så fint å legge lyskjeder på den.

Untitled

Untitled

Jeg går med rødt fløyelsbånd i håret akkurat som snøhvit og på H&M hører jeg Bat for Lashes og Marina and the Diamonds. Jeg tror det jobber noen der med god musikksmak. Jeg prøver å ha en positiv innstilling og jeg tror det funker ganske bra. Det er iskaldt på rommet mitt og jeg går konstant med min styggfineste grå strikkegenser. Det er min egen skyld at det er kaldt. Jeg åpner vinduet hele tiden. Jeg elsker når rommet mitt får den kalde vinterlukten. Til neste år skal jeg være flinkere til å ta bilder. Jeg skal være flinkere til å like meg selv. Jeg skal være flinkere til å holde rommet mitt ryddig. Hva skal dere være flinkere til?

happy

Jeg har mistet en tepose i vesken min og nå lukter alt jeg eier av frukt. The hazards of hipsterlife.Forside Profil Om Maren Arkiv
maren elisabeth, 22, tønsberg

hits